Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

 

Market Application Engineer – Analyzers & Gas flow

NYCKELREKRYTERING / Market Application Engineer – Analyzers & Gas flow

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 9000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. I Sverige och Norge är vi idag 78 anställda med en omsättning på 500 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i följande affärsområden; Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer. Våra värderingar – Independence, Innovation och Leadership – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur.

Se vår film på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=DazejUdV2Pc

Market Application Engineer

Market Application Engineer bidrar med teknisk support inom applikationsområdet Analyzers & Gas flow till kunder och försäljningsorganisationen. Du arbetar kundnära och utgör en viktig del i kundprojektet i samarbete med företagets säljare och övriga specialister. Rollen är bred och varierande samt är båda praktisk och teoretisk. Tjänsten innebär cirka 30 övernattningar per år, resorna sker inom Sverige, Norge och Tyskland. Rapportering sker till Teamleader för Market Application Engineering och placering för tjänsten är Stockholm eller Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bidra med teknisk support inom applikationsområdet Analyzers & Gas flow till kunder och försäljningsorganisationen
 • Definiera och dokumentera tekniska lösningar utifrån kundens behov
 • Ansvara för det tekniska underlaget för offerter
 • Besöka kunder tillsammans med säljarna i Sverige och Norge
 • Hålla i utbildningar och seminarier för externa och interna parter
 •  Utveckla och implementera lösningar hos kunder samt skapa utbildningsmaterial tillsammans med produktchef
 •  Delta vid mässor och andra kundevenemang

Kravprofil

 • Teknisk kompetens på lägst gymnasienivå, gärna processteknik, elteknik eller liknande
 • Tidigare erfarenhet i en liknande roll. Erfarenhet av komplex teknisk försäljning är meriterande
 • Gedigen erfarenhet inom processindustri, kraftvärmeindustri eller liknande, gärna med inriktning mot instrument
 • God förmåga att dokumentera kundapplikationer
 • Svenska och engelska i båda tal och skrift
 • Körkort

Personliga egenskaper

Du har ett logiskt tänkande och drivs av problemlösning och att lära dig nya saker. Du har en vana vid att arbeta självständigt och strukturerat. Då du kommer agera bollplank både internt och externt är det viktigt att du har en god social förmåga, är flexibel och nyfiken som person och är orädd i din kommunikation. Vidare är du pedagogisk och socialt säker.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar enbart emot ansökningar via nedan länk, ej via e-post. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med ditt CV samt personliga brev snarast. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Nyckelrekrytering, Ellinor Holm, , tel. 072-3399009.