Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

 

Market Application Engineer – Safety Systems

NYCKELREKRYTERING / Market Application Engineer – Safety Systems

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 9000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. I Sverige och Norge är vi idag 78 anställda med en omsättning på 500 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i följande affärsområden; Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer. Våra värderingar – Independence, Innovation och Leadership – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur.

Se vår film på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=DazejUdV2Pc

Market Application Engineer

Market Application Enigneer (MAE) för Safety Systems hos SICK AB är en möjlighet för dig som vill arbeta i en bred och djup teknisk roll där kundens behov står i fokus. Både kollegor och kunder kommer vända sig till dig, både vad gäller SICKs produkter och applikationer, inom maskinsäkerhet. Utmaningen är att med SICKs säkerhetsprodukter och lösningar bistå kunden med funktionella lösningar, i nya applikationer såväl som befintliga anläggningar. Du kommer ofta vara på plats hos SICKs kunder och du samarbetar nära, med kollegor inom olika funktioner i företaget, igenom hela processen. I rollen som MAE bistår du även med utbildningar, både internt och externt, bland annat när det introduceras nya produkter i SICKs produktportfölj. Rollen uppskattas innebära cirka 30 övernattningar per år. Resorna sker inom Sverige, Norge och Tyskland. Du rapporterar till Teamleader för MAE och önskvärd placering för tjänsten är Stockholm, Linköping eller Mälardalen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bidra med problemlösning, kunskap och expertis inom applikationsområdet Safety Systems för båda kollegor och kunder
 • Besöka kunder tillsammans med säljarna i Sverige och Norge
 • Implementera och utveckla tekniska lösningar hos kund
 • Dokumentera lösningar utifrån kundens behov
 • Bidra med tekniskt underlag för organisationens offerter
 • Hålla utbildning både internt och externt om SICKs produkter samt gällande lagar och regler kring maskinsäkerhet
 • Utveckla utbildningsmaterial tillsammans med produktchefer samt delta vid mässor och andra kundevenemang

Kravprofil

 • Teknisk kompetens på lägst gymnasienivå, gärna inom elektronik, automation och/eller IT
 • Tidigare erfarenhet i en likande roll och/eller av teknisk försäljning
 • Bakgrund inom automationsbranschen
 • Praktisk erfarenhet av maskindirektivet och liknande standards
 • Kunskaper inom Officepaketet
 • Språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Körkort
 • Kunskaper inom PLC-programmering, applikationsmjukvara och industriell kommunikation är meriterande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som motiveras av tekniska utmaningar och problemlösning. Du kommer trivas bäst i rollen med ett nyfiket och engagerat tillvägagångssätt som präglas av ödmjukhet samt lyhördhet. Du kommer agera bollplank till både kunder och kollegor vilket kräver social smidighet samt du är pedagogisk och flexibel. Genom en ständig vilja att lära dig mer kommer du att kunna utvecklas med och bidra till SICKs fortsatta tillväxt.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar enbart emot ansökningar via nedan länk, ej via e-post. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med ditt CV samt personliga brev snarast. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Nyckelrekrytering, Ellinor Holm, tel. 072-3399009.